Archief en museum voor het vlaams leven te Brussel
Snel zoeken
  • Snel zoeken in de collectie
  • Snel zoeken in de website

Erfgoeddag

Het AMVB zet op zondag 21 april 2024 speciaal voor Erfgoeddag de deuren weer wagenwijd open. Dit jaar is het thema van erfgoeddag ‘Thuis’. We organiseren samen met Avansa Citizenne de ‘levende bibliotheek’. Dit is een concept waarbij een aantal Levende Boeken via één op één gesprekken komen vertellen over hun achtergrond en de zoektocht naar hun thuis’.

Een Levende Bibliotheek is zoals een gewone bibliotheek. Alleen ontleen je er geen echte boeken maar wel mensen van vlees en bloed. Mensen die in hun leven vaak te maken krijgen met vooroordelen. Zij vertellen jou graag hun verhaal, hun weg naar het creëren van een nieuwe thuis dat krachtig en inspirerend is, ondanks de verschillende hindernissen die op hun pad komen. Ieder van hen brengt deze keer ook een specifiek object mee dat ze linken aan hun verhaal.

We trachten via deze activiteit de betekenis van het woord ‘thuis’ erg breed te begrijpen en kiezen voor thematieken zoals je thuis voelen in je eigen vel, je thuis voelen in Brussel, je thuis voelen op de werkvloer etc.
De levende boeken brengen vertellen aan de hand van een object of foto over hun thuis.

Leer hier de Levende Boeken één voor één kennen.

Als doorlopende activiteit organiseren we die dag ook een fototentoonstelling. Daarvoor doken we in ons depotarchief en kozen we voor de foto’s uit het archief van Initia vzw voor een project genaamd ‘Living’. Deze fotoreeks getrokken door Karin Borghouts, bestaat uit afbeeldingen getrokken in leefruimtes van Brusselse gezinnen. Naast een fotoreeks voegen we ook quotes toe van kinderen die opgroeien in die leefruimtes en hoe zij 'thuis zijn' ervaren. Voor deze activiteit hoef je niet te reserveren.

Benieuwd? Spring dan zeker binnen op 21 april!

Price
Gratis inkom!
Reserveer hieronder jouw persoonlijk tijdsslot. Gelieve maar 1 tijdsslot per reservatie te reserveren. Je mag wel met één à twee personen aansluiten bij jouw tijdsslot.
Kinderen mogen steeds onder begeleiding van één ouder of voogd steeds mee aansluiten in een gekozen tijdsslot.

Inschrijven

+32
Maak je keuze: