Archief en museum voor het vlaams leven te Brussel
Snel zoeken
  • Snel zoeken in de collectie
  • Snel zoeken in de website

NT-2 Museumweken 16/3 tot 27/3 geannuleerd

Omwille van de recente richtlijnen van de federale regering over het Coronavirus (Covid-19) annuleren we de activiteiten voor de NT-2 weken. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak en nodigen jullie uit om vanaf 20 april terug een gratis rondleiding of workshop te boeken.

Van 16 tot 27 maart kan u gratis naar het AMVB. Speciaal voor de NT-2 Museumweken organiseren we samen met de Erfgoedcel Brussel en het Huis van het Nederlands twee interactieve rondleidingen of workshops voor cursisten. Als lesgever voor NT-2 cursisten kan u dus kiezen tussen 2 verschillende activiteiten. Voor de eerste activiteit kan u hier ook lesmateriaal downloaden.

Optie 1: Op stap naar het AMVB De gids van het AMVB zoekt samen met uw cursisten het antwoord op de vraag hoe mensen hun verhaal vertellen en laten overleven. De gids maakt met interactieve groepsgesprekken de connectie tussen Nederlandse les, Brussel, archief en migratie. Via een rondleiding in de depots ontdekt u het Nederlandstalig verenigingsleven van Brussel aan de hand van allerlei archiefmateriaal.

Optie 2: Blijven plakken. Affiches in het Brusselse straatbeeld. Kom Nederlands oefenen aan de hand van affiches. In een interactieve rondleiding ontdekken we de posters van de Ancienne Belgique, Ever Meulen en andere Brusselse Nederlandstalige verenigingen. We oefenen de spreek- en leesvaardigheid van de NT-2 cursisten. In de workshop maken ze samen een eigen ​‘blijven plakken-affiche’. 

 

Prijs: gratis tijdens de museumweken

Aantal deelnemers: maximum 20

Duur: 1.30 u.

U kan zich hieronder of hier inschrijven. 

Inschrijven