Archive and museum for the Flemish living in Brussels
Quick search
  • Search by collection
  • Search by site

Scanning on demand

Vindt u online of in onze leeszaal een archiefstuk of een artikel waarvan u graag een (digitale) kopie zou verkrijgen? Contacteer ons dan met uw digitaliseringsaanvraag.

Vergeet hierbij zeker niet duidelijk te vermelden welk stuk u wil laten scannen. Na goedkeuring van uw aanvraag zal een debetnota worden opgestuurd. Na betaling worden de scans bezorgd via e-mail of per post. 

Voor elke scanopdracht betaalt u € 5,00 plus € 0,40 per gescande pagina. Voor een afgedrukte papieren kopie die wordt opgestuurd, betaalt u € 0,20 extra per pagina. 

Let wel: U kan deze kopieën alleen verkrijgen in het kader van persoonlijk gebruik, wetenschappelijke doeleinden of gebruik in een onderwijscontext. Mocht u van plan zijn om de gedigitaliseerde stukken openbaar te maken (publicatie, tentoonstelling, ...) moet u zich er van bewust zijn dat hier auteursrechten op kunnen rusten. Het AMVB kan u in dat geval helpen met het vinden van de rechthebbenden.

Scanstudio

De scanning on demand gebeurt in de scanstudio van het AMVB.  Deze bestaat uit een een boekscanner (A2) en een flatbedscanner (A4). Brusselse organisaties kunnen deze scanstudio gratis gebruiken om hun eigen materiaal te digitaliseren. Ook de leeszaalbezoekers kunnen in deze studio terecht om bepaalde archiefstukken in te scannen voor verder gebruik.

Inhoudstafel