Archief en museum voor het vlaams leven te Brussel
Snel zoeken
  • Snel zoeken in de collectie
  • Snel zoeken in de website

Stagiair(e)s en vrijwilligers

Het AMVB zoekt vrijwilligers

  • Om interviews af te nemen en te verwerken in het kader van mondelinge geschiedenis.
  • Om mee te werken in het scanteam dat de collectie digitaliseert en registreert.
  • Om archieven te schonen, te verpakken en te beschrijven.

Het AMVB is een open huis dat graag samenwerkt met vrijwilligers. Jef, Bruno en Agnieszka behoren al tot onze enthousiaste vrijwilligersgroep. Neem gerust contact op of spring eens binnen. Wij bespreken graag hoe en welk soort vrijwilligerswerk je in het AMVB kan doen. Contacteer ons! 

Het AMVB zoekt stagiairs

Tijdens een stage opent het AMVB haar deuren voor studenten via gerichte opdrachten door hen onder te dompelen in de dagelijkse archief- en publiekswerking. Naast een cv en motivatiebrief, weten we graag binnen welke afdeling je stage wilt lopen en de stageduur. Meer weten? Contacteer ons! 

Wat ik fijn vind aan het AMVB is dat het als een aangename leeromgeving voelt. Hier kan ik veilig mijn eerste stapjes zetten als archivaris in opleiding. Ik hoop meer expertise op te bouwen tussen de traditionele papieren archiefwerking en de digitale wereld. Ik wil mee denken en experimenteren over hoe digitale cultuur en media die we dagelijks creëren weerbaar kunnen maken en hoe dit doorheen de tijd kan blijven bestaan. - Ward, 2024

Het AMVB staat open voor de diversiteit van de kandidaten zonder onderscheid in geslacht, geloof, huidskleur, nationaliteit, seksuele voorkeur of beperking. Het AMVB streeft ernaar de diversiteit van Brussel te weerspiegelen in zowel personeel als  bezoekers.