Archief en museum voor het vlaams leven te Brussel
Snel zoeken
  • Snel zoeken in de collectie
  • Snel zoeken in de website

Hoog bezoek voor de expo Lichtpunt!

Hoog bezoek voor expo Lichtpunt!

Op 9 januari jongstleden mocht curator Joris Sleebus de 94-jarige mevrouw Fanchon Sirtaine, haar zoon Fabien de Cugnac, en Patsy D'Alcantara ontvangen.

Mevrouw Sirtaine was de echtgenote van François de Cugnac. In de jaren 1970-1980 waren zij de eigenaars van elektrohandel Sirtaine in de Noordwijk. Beide personen lagen aan de basis van het hele muurschilderingsproject.

Fabien de Cugnac volgde in die periode een artistieke opleiding aan de Ecole Supérieur 'Le 75' en werd de cruciale verbindingspersoon tussen het muurschilderingsproject en een reeks pas afgestudeerden die de muurschilderingen zouden uitvoeren.

Patsy D'Alcantara was indertijd één van de medestudenten op 'Le 75'. Zij werd de ontwerpster van de muurschildering 'Ville champêtre', waarvan trouwens een foto gebruikt werd voor de AMVB-affiche voor de tentoonstelling.

Na een rondleiding van de expo Lichtpunt door Joris Sleebus, werd het bezoek afgesloten met een glaasje schuimwijn tijdens het bekijken van dia’s over de verdwenen muurschilderingen van de Brusselse Noordwijk.

De tentoonstelling die normaal zou sluiten eind deze maand wordt met twee weken verlengd tot 15 februari 2023.