Archief en museum voor het vlaams leven te Brussel
Snel zoeken
  • Snel zoeken in de collectie
  • Snel zoeken in de website

BLIJVEN PLAKKEN TOT 30/4

"BLIJVEN PLAKKEN. Affiches in het Brusselse straatbeeld" is een tentoonstelling over de opkomst, ontwikkeling en professionalisering van talrijke Nederlandstalige gemeenschapsvormende initiatieven in de hoofdstad. Het is een selectie van affiches die de bezoeker doet proeven van het brede palet aan sociaal-culturele groepen, structuren, initiatieven en instellingen met een internationaal karakter.

 U krijgt een gevarieerde inkijk in onze rijke affichecollectie. De posters van Ever Meulen, Gal of Gerard Alsteens, muziekiconen uit de Ancienne Belgique en de dik beplakte affichezuilen zijn een rijke bron voor wie wil achterhalen hoe de Nederlandstaligen zich in hun hoofdstad organiseerden en uitdrukten. 

Het AMVB wil met deze tentoonstelling meer zijn dan enkel een archief en een museum. In het atelier kan u zelf de handen uit de mouwen steken. Aan de hand van de beeldbank kan uw eigen BLIJVEN PLAKKEN affiche maken.

U kan hier ook een groepsrondleiding voor volwassenen, kinderen of NT-2 cursisten reserveren. De prijzen worden bij elk soort groepsaanbod vermeld. 

De tentoonstelling is gratis. Het kan elke weekdag van 10:00 tot 17:00 u bezocht worden tot 30 april 2020.