Archief en museum voor het vlaams leven te Brussel
Snel zoeken
  • Snel zoeken in de collectie
  • Snel zoeken in de website

Evenementen

Wil jij als kunstenorganisatie je archiefmateriaal online activeren? Heb je vragen rond de rechtenstatus van je archief? Wil je weten hoe je rechten vandaag kan documenteren om ze in de toekomst eenvoudig te klaren?

De coronamaatregelen zorgden ...

Dinsdag 9 juni vieren we Internationale Archievendag, dé dag dus om eens aan je archief te denken. Speciaal voor deze gelegenheid organiseren de partners van TRACKS online vraag-en-antwoordsessies tijdens #askanarchivist!

Heb je vragen over waar ...

Omwille van de recente richtlijnen van de federale regering over het Coronavirus (Covid-19) annuleren we deze activiteit. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak en hopen jullie volgend jaar te mogen verwelkomen op een feesteditie van Erfgoeddag. 

...

Omwille van de recente richtlijnen van de federale regering over het Coronavirus (Covid-19) stellen we de gesprekssessie met Gorik Lindemans uit. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak. Hou onze website in het oog voor meer informatie. 

Schetse ...

Omwille van de recente richtlijnen van de federale regering over het Coronavirus (Covid-19) annuleren we deze conversatietafel. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak en nodigen jullie graag uit op de volgende conversatietafel van 23 april 2020. ...

Mon 16 Mar 2020 Fri 27 Mar 2020

Omwille van de recente richtlijnen van de federale regering over het Coronavirus (Covid-19) annuleren we de activiteiten voor de NT-2 weken. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak en nodigen jullie uit om vanaf 20 april terug een gratis ...

Een groep Brusselaars komt elke derde donderdag van de maand samen. Je leert de andere deelnemers en het AMVB personeel goed kennen. Je praat samen over cultuur, waarde en bewaren. Je kan je inschrijven voor een aantal maanden.
Wanneer: Elke derde ...

Deze rondleiding biedt u een blik achter de schermen van het AMVB. De ontstaansgeschiedenis van de instelling en de werking hebben voortaan geen geheimen meer voor u. Een bezoek aan het depot toont u wat er zoal bewaard wordt. Dat gaat van unieke ...

De voorzitters Erwin Eysackers en Daniël Bex nodigen u van harte uit voor hun Nieuwjaarsreceptie op zaterdag 25 januari 2020 van 14:00u tot 17:00u.

In een zetelgesprek met Vlaamse ministers Ben Weyts en Benjamin Dalle, ministers van het Brussels ...

Een groep Brusselaars komt elke derde donderdag van de maand samen. Je leert de andere deelnemers en het AMVB personeel goed kennen. Je praat samen over cultuur, waarde en bewaren. Je kan je inschrijven voor een aantal maanden.

Wanneer: Elke derde ...