Archief en museum voor het vlaams leven te Brussel

Nederlands in Actie

We zijn verheugd om aan te kondigen dat het Archief en Museum voor het Vlaams Leven in Brussel (AMVB) is geselecteerd voor een inspirerend tweejarig project genaamd 'Nederlands in Actie'. Dit project, georganiseerd door het Huis van het Nederlands Brussel met steun van de VGC, biedt een gratis traject aan voor medewerkers uit 12 organisaties binnen de sectoren Cultuur, Jeugd en Sport.

Het doel van 'Nederlands in Actie' is om medewerkers te vormen en te coachen gedurende twee jaar, met als focus het versterken van de Nederlandse taal binnen de werking van de organisatie. Concreet zal AMVB deelnemen aan drie vormingen, drie intervisies en twee coachingsessies verspreid over de duur van het project. Deze sessies zullen ons voorzien van concrete tools en strategie├źn om de taaltoegankelijkheid te verhogen en de Nederlandse taal binnen onze organisatie te versterken.

Een essentieel aspect van dit project is de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en te leren van andere deelnemende organisaties. Door samen te werken, hopen we elkaar te ondersteunen, te motiveren en te inspireren om een succesvolle implementatie van taalversterkende maatregelen te realiseren.

Het AMVB ziet ernaar uit om deel te nemen aan dit waardevolle initiatief en om samen te werken aan het versterken van de Nederlandse taal binnen onze organisatie. We geloven dat dit project niet alleen zal bijdragen aan onze eigen groei, maar ook aan de versterking van de banden met ons publiek en de bredere gemeenschap!

We houden jullie op de hoogte van de verdere vorderingen.