Archive and museum for the Flemish living in Brussels
Quick search
  • Search by collection
  • Search by site

Archief schenken

De collectie van het AMVB is het resultaat van honderden grote en kleine schenkingen. Elke schenking is een stukje van een gigantische en intrigerende puzzel: de rijke geschiedenis van de Nederlandstalige aanwezigheid in Brussel, zowel oud als recent.

Was u, of bent u nog steeds actief lid van een Nederlandstalige Brusselse vereniging? Wilt u het archief, het erfgoed en de geschiedenis van deze vereniging bewaren voor de volgende generaties? Voor culturele, politieke, recreatieve verenigingen, jeugdbewegingen, sportclubs, interessante persoonlijk collecties en nog veel meer is het AMVB de plaats bij uitstek om uw erfgoed onder te brengen.

Bent u geïnteresseerd om erfgoed over te dragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij helpen u graag verder, ook als u niet zeker weet waar u terecht kan met uw materiaal.

Overdrachten gebeuren na afspraak en een bezoek bij u ter plaatse, in de vorm van schenking of bewaargeving. Hiervoor wordt een schriftelijke overeenkomst opgesteld. De standaard sjablonen voor deze overeenkomsten kan u hier onder downloaden.

Inhoudstafel